
امروزه در جامعۀ ما دو موضوع در حال گسترش است، اولی بدلیل کاهش میزان ازدواج بر تعداد خانمهای مجرد و در نتیجه باکره افزوده می شود و دومی بیماری آمیزشی زگیل تناسلی است که روز به روز تعداد مبتلایان بیشتر شده و بیماری در حال گسترش در سطح جامعه است. ابتلا به این بیماری از طریق برقرار کردن رابطه جنسی از هر نوع و تماس پوستی می باشد. یعنی اگر فردی دارای ویروس HPV (عامل بیماری زگیل تناسلی) باشد و پوست ناحیۀ تناسلی وی با پوست ناحیۀ تناسلی فرد دیگری در تماس باشد، این ویروس را به فرد سالم منتقل خواهد کرد.
دکتر محمدرضا صفری نژاد – کلینیک تخصصی و فوق تخصصی نیکان
دکتر محمدرضا صفری نژاد – کلینیک تخصصی و فوق تخصصی نیکان
اولین بار که به اهمیت ویروس HPV پی برده شد، مشخص شد که عامل اصلی سرطان دهانۀ رحم در خانمها همین ویروس HPV می باشد. این ویروس علاوه از سرطان دهانۀ رحم در خانمها، می تواند منجر به سرطان ناحیۀ تناسلی، دهان، حلق، حنجره و زبان، سرطان ناحیۀ مقعد و راست روده و بسیاری دیگر از سایر سرطانها، هم در مرد و هم در زن شود. کلاً تعداد ویروس HPV که سبب بیماری زگیل تناسلی می شود، 100 نوع است که بطور تقریباً مساوی یک سوم کم خطر، یک سوم پرخطر و یک سوم با خطر متوسط هستند. بیمار مبتلا به ویروس کم خطر نباید مشکل را نادیده بگیرد، در این فرد نیز خطر ایجاد سرطان هست ولی "خطر کم" می باشد. از سی و چند نوع ویروس پر خطر اگر خانمی مبتلا به نوع 18 باشد خطر سرطان دهانۀ رحم در وی حدود 200 برابر جمعیت عادی است. بدین دلیل عده ای ابتلاء به نوع 18 و سایر انواع پر خطر ویروس HPV را اگر درمان نشده رها شوند، مترادف با سرطان دهانۀ رحم می دانند.
دکتر محمدرضا صفری نژاد – کلینیک تخصصی و فوق تخصصی نیکان
دکتر محمدرضا صفری نژاد – کلینیک تخصصی و فوق تخصصی نیکان
در کل خانمهای باکرۀ مبتلا به ویروس HPV به سه گروه بزرگ تقسیم می شوند:
1. دختر خانمهائیکه می خواهند قبل از ازدواج رابطه جنسی داشته باشند ولی برای ازدواج سعی می کنند بکارت خود را حفظ کنند.
2. زن و شوهرهائیکه نامزد هستند ولی هنوز عروسی نکرده اند. در دوران نامزدی روابط مختلف دارند ولی فقط دخول واژینال صورت نمی گیرد. برای انتقال این ویروس تماس پوستی کافی است، یعنی اگر شوهر دارای ویروس HPV باشد و ناحیۀ تناسلی وی فقط با ناحیه تناسلی همسر در تماس پوستی باشد، این ویروس به همسر منتقل خواهد شد.
3. دسته سوم خانمهائی هستند که از ابتدا قصد ازدواج ندارند و سعی می کنند که بکارت خود را حفظ کنند چون می ترسند روزی بدردشان بخورد.
دکتر محمدرضا صفری نژاد – کلینیک تخصصی و فوق تخصصی نیکان
دکتر محمدرضا صفری نژاد – کلینیک تخصصی و فوق تخصصی نیکان
ابتلا به ویروس HPV دارای دو جنبۀ مهم از نظر درمان است:
1. از بین بردن ضایعات فیزیکی یا همان زگیلهای تناسلی
2. از بین بردن ویروس HPV
باید توجه داشت که خود زگیل تبدیل به سرطان نمی شود بلکه ویروس HPV عضو مبتلا را سرطانی می کند. اگر خانم باکره ای با زگیلهای متعدد در ناحیۀ تناسلی و یا سایر نواحی مراجعه کند باید حتماً داخل واژن و دهانۀ رحم بررسی و ضمن از بین بردن تمام ضایعات فیزیکی نسبت به اخذ نمونه پاپ اسمیر از دهانۀ رحم نیز اقدام کرد. متاسفانه اکثر پزشکان به این موضوع اهمیت نمی دهند. باز متاسفانه اکثر کلینیکهای لیزر و کرایوتراپی توسط پزشکان عمومی و یا حتی غیر پزشک اداره می شوند و حتی پزشکان متخصص پوست و زنان و زایمان و یا سایر رشته ها، فقط ضایعات قابل رویت ناحیه تناسلی را به تعداد جهت اخذ هزینه فریز یا لیزر می کنند و به بیمار می گویند که بلند شو برو منزل که خوب شدی. اولاً موضوع مهم خود ضایعه فیزیکی و یا زگیل نیست بلکه وجود ویروس HPV در داخل بدن است. ما چرا اصرار داریم که ضایعات فیزیکی از بین برده شوند، بدین دلیل که هر کدام از این ضایعات حاوی میلیونها ویروس می باشند و تا تمام ضایعات فیزیکی از بین برده نشوند، ویروس HPV همچنان در بدن باقی خواهد بود و هر قدر زمان ابتلاء به این ویروس بیشتر می شود، خطر ایجاد سرطان نیز بیشتر می شود.
دکتر محمدرضا صفری نژاد – کلینیک تخصصی و فوق تخصصی نیکان
دکتر محمدرضا صفری نژاد – کلینیک تخصصی و فوق تخصصی نیکان
دوماً این ویروس شش ناحیه از بدن به قرار زیر را می تواند مبتلا و سبب ایجاد زگیل در این نواحی شود:
1. ناحیۀ دهان، حلق، حنجره، زبان و هر آنچه که در داخل دهان قرار دارد
2. صورت و لبها
3. دستگاه تناسلی
4. دستگاه ادراری
5. دستگاه گوارش شامل ناحیۀ مقعد و راست روده
6. پوست و ضمائم آن.
بنابراین در یک بیمار مبتلا به زگیل تناسلی اگر تمام نواحی شش گانه بررسی نشوند، درمان ناقص بوده و بیمار در خطر عوارض ویروس HPV قرار دارد. در صورتیکه علم و اطلاع بیمار اندک یا هیچ است و بیمار پزشک را معتمد خود برای درمان بیماری می داند. پزشک باید به بیمار بدون ایجاد ترس و واهمه توضیح دهد که نواحی فوق بایستی بررسی شوند و قطعاً هیچ پزشکی در مطب دارای این امکانات نیست که بتواند نواحی فوق را بررسی و ضایعات آنها را از بین ببرد. علاوه از آنها، ضایعات فیزیکی بر دو نوع قابل رویت با چشم غیر مسلح و غیر قابل رویت با چشم غیر مسلح تقسیم می شوند. برای دیدن و از بین بردن ضایعات غیر قابل رویت با چشم غیر مسلح باید از بزرگنمائی متناسب استفاده کرد.
دکتر محمدرضا صفری نژاد – کلینیک تخصصی و فوق تخصصی نیکان
دکتر محمدرضا صفری نژاد – کلینیک تخصصی و فوق تخصصی نیکان
مطلب حائز اهمیت در این میان خانمهای باکره هستند که مبتلاء به زگیل تناسلی می شوند و چون اکثر خانمهای مبتلا به زگیل تناسلی بدواً به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه می کنند، بنده اطلاعی که از همکاران پزشک متخصص زنان و زایمان اطراف خود دارم (نه همۀ پزشکان) این همکاران یا متاسفانه به بیمار می گویند که بیماری مهمی نیست پیگیر نباشد و یا در مطب خود، ضایعات فیزیکی قابل رویت ناحیۀ تناسلی را فریز می کنند و به بیمار می گویند که درمان خاتمه یافته است. بنظر بنده وظیفۀ پزشکان متخصص زنان و زایمان در این مورد بسیار زیاد است و آنها هستند که باید در تلاش فراهم نمودن وسایل و تجهیزات بررسی کامل بیمار از جمله ناحیۀ واژن و دهانۀ رحم در خانمهای باکره باشند. از طرفی این همکاران نیز تا حدودی بیگناه هستند، وزارت بهداشت باید هم آموزش کافی در این مورد به پزشکان متخصص زنان و زایمان بدهد و هم اینکه وسایل و تجهیزات لازم برای بررسی نواحی شش گانه بویژه در خانمهای باکره در بیمارستانهای دولتی فراهم شوند تا مبتلایان با مراجعه به آنها بتوانند مشکل خود را بصورت ریشه ای نه سطحی درمان کنند. متاسفانه بزرگترین مرکز دولتی که بیماران مبتلا به زگیل تناسلی را درمان می کند یعنی بیمارستان رازی آنجا هم فقط بسنده به ضایعات قابل رویت ناحیۀ تناسلی می کنند.
دکتر محمدرضا صفری نژاد – کلینیک تخصصی و فوق تخصصی نیکان
دکتر محمدرضا صفری نژاد – کلینیک تخصصی و فوق تخصصی نیکان
پردۀ بکارت در خانمها دارای یک سوراخ به اندازۀ بند انگشت می باشد. امروزه با وسایل و تجهیزات تخصصی می توان از ورای همین سوراخ کل ناحیۀ واژن و دهانۀ رحم را بررسی کرد، در صورت وجود ضایعه آنها را از بین برد و حتی از بیمار نمونه برای پاپ اسمیر اخذ نمود.
در حال حاضر مشکل اصلی تهیۀ تجهیزات و وسایل تخصصی است که یا در بازار وجود ندارند و یا اینکه قیمت آنها نجومی شده و بیمارستانهای خصوصی از عهدۀ تهیۀ آنها بر نمی آیند و تهیه برای آنها مقرون به صرفه هم نیست. در این میان وزارت بهداشت که متولی فراهم نمودن بهداشت و درمان کم هزینه برای کلیۀ آحاد مردم است، نه تنها در این زمینه بلکه در سایر زمینه ها نیز باید به کمک بیماران بیاید. بنده در اینجا بعنوان یک کارشناس و استاد دانشگاه از وزارت محترم بهداشت و درمان تقاضا دارم که در یک برنامه ملی معضل "بیماری زگیل تناسلی" را مورد بررسی علمی قرار داده و تا دیر نشده چاره ای برای آن بیندیشد.
دکتر محمدرضا صفری نژاد – کلینیک تخصصی و فوق تخصصی نیکان
دکتر محمدرضا صفری نژاد – کلینیک تخصصی و فوق تخصصی نیکان
پروفسور دکتر محمد رضا صفری نژاد
جراح و متخصص بیماریهای کلیه و مجاری ادراری و فوق تخصص آندرولوژی از آمریکا – استاد دانشگاه

شبکه های اجتماعی






کانالهای تلگرام
کانال تلگرام بیماریهای ارولوژی:
https://telegram.me/urologicaldiseasedrsafarinejad
کانال تلگرام مخصوص باروری و ناباروری:
https://t.me/nabarvaridrsafarinejad
کانال تلگرام مخصوص سلامت جنسی:
https://t.me/salamatjensidrsafarinejad
کانال تلگرام مخصوص زگیل تناسلی:
https://t.me/zegiltanasolidrsafarineiad
کانال تلگرام مخصوص ترانسها:
https://t.me/Iraniantransgender
کانال کاربرد لیزر اربیوم یاگ
https://t.me/erbyaglaserdrsafarinejad
کانال بیماریهای آمیزشی
https://t.me/stddrsafarinejad
شماره تلفنهای کلینیک
71062300-71062400-71062500
سئوالات خود را اینجا مطرح نمائید:


